Specialist Letselschade

De snelweg is een plek waar gedachten snel kunnen afdwalen: naar het gesprek met een lastige klant, naar de nieuwe carnavalskraker of misschien wel vanwege slaperigheid. Het gebeurt ook wel eens dat een automobilist zo is afgeleid, dat hij naar links zwenkt en op jouw weghelft komt. Dat is een gevaarlijke situatie. Zeker als jij uitwijkt om een botsing te vermijden. Misschien lukt dat laatste, maar raak je vervolgens in de slip. Resultaat: zowel jij als jouw auto in de kreukels aan de rand van de snelweg. Toch is er geen botsing geweest. Kun je de andere automobilist dan aansprakelijk stellen?

Op een regenachtige maandagochtend ben je betrokken geraakt bij een verkeersongeval door toedoen van een andere automobilist. Je wilt deze daarom aansprakelijk stellen. Hoe je dat doet? Dat weet je niet zo goed. Vandaar dat je een beroep doet op de rechtsbijstandverzekering die je enkele jaren geleden hebt afgesloten. Zo ben je verzekerd van ‘gratis’ juridische ondersteuning. Na een paar maanden krijg je echter de indruk dat er weinig aandacht is voor je zaak en dat er wordt aangestuurd op een definitieve schaderegeling terwijl je nog veel lichamelijke klachten hebt. Je bent niet tevreden en wilt je zaak graag overdragen aan een advocaat. Kan dat?

Door een aanrijding loop je ernstig letsel op. Je belangenbehartiger laat zich door de verzekeraar van de aansprakelijke partij met een kluitje in het riet sturen. Dit overkomt een slachtoffer dat een beroep doet op zijn rechtsbijstandverzekering.

Het zal je maar gebeuren: je bent schilder en je valt tijdens je werk van de ladder. Een ongelukkige val met de nodige medische consequenties en kosten. Kun je daar zonder schroom je baas voor aansprakelijk stellen? In de meeste gevallen wel. Werkgevers moeten namelijk zorgen voor een veilige werkomgeving. Toch durf je misschien die stap niet te zetten uit angst voor een onprettige werksfeer, of erger nog: ontslag. Hoe stel je je werkgever aansprakelijk met behoud van je baan?

Als er geen proces-verbaal van de politie is, heeft de fietser dan nog andere middelen om te bewijzen dat niet de fietser maar de automobilist de verkeersfout heeft gemaakt?